Фірма депутата-покериста прибиратиме вулиці Берегова на замовлення місцевої ради

Провівши відкриті торги з особливостями Управління міського господарства та благоустрою Берегівської міської ради повідомило про намір підписати договір щодо надання послуг з прибирання та підмітання вулиць. Вартість контракту, який буде укладено з ТОВ “Біо-берег”, складає 5,47 мільйонів гривень. Відповідна інформація розміщена на сторінці закупівлі в системі Prozorro.

За умовами тендерної документації майбутній підрядник повинен протягом 2024 року прибирати 34 об’єкта – вулиці, площі та навіть окремі мікрорайони. Частота прибирання різна, від щоденного до раз на два тижні. Взимку працівники підприємства також мають обробляти території піщано-соляною суміщщю та усунення ожеледиці. Восени до базового підмітання додастся згрібання листя. 

ТОВ “Біо-берег виявився єдиним учасником торгів. Від очікуваної вартості, яка складала 5,5 мільйонів, фірма скинула менше 1%. Та цього, однак, цілком вистало для перемоги.

Замовник не вимагав підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації чи необхідного обладнання. Єдиною вимогою став досвід виконання аналогічного замовлення, для підтвердження якого  ТОВ “Біо-берег” надало контракт з усе тим же Управлінням міського господарства та благоустрою. 

Зауважимо, що за даними аналітичної платформи clarity-project.info, “Біо-берег” працював через систему Prozorro лише зі згаданим вище управлінням. Четверо торгів свого часу було відмінено, а за результатами ще трьох сторони підписали контракти на загальну суму 8,44 мільйонів гривень. 

Власниками ТОВ “Біо-берег” вказані Ірина та Микола Якимець. При цьому Микола Якимець не обмежується підприємницькою діяльністю. У 2015 та 2020-му роках його було обрано депутатом Берегівської міської ради від партії “Відродження”. Крім того в 2012-2014 роках Якимець був помічником нардепа-регіонала Івана Бушко. 

За інформацією порталу YouControl Микола Якимець також числиться в засновниках ПВК МП “Орхідея”, ТОВ “Аква термал”, ТОВ “Релія груп Україна” і ТОВ “Берег Вертікал”. Крім того очолює громадські організації “Арена”, “Берегівське товариство захисту тварин” і “Клуб спортивного покеру Закарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *