У Рівному за 15 мільйонів відремонтують місцевий ліцей переплативши на утеплювачі

Провівши відкриті торги з особливостями Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради замовило ТОВ-фірмі “Кортакоз” капітальний ремонт будівлі Рівненського ліцею “Український”. Вартість контракту, який сторони підписали 13-го вересня, складає 15,03 мільйонів гривень. Відповідна інформація розміщена на сторінці закупівлі в системі Prozorro.

На тоги оголошені управлінням у середині серпні окрім “Кортакоза” більше ніхто не прийшов. Тож і особливо скидати ціну фірма не мала потреби. У підсумку пропозиція переможця торгів виявилась лише на 6,15 тисяч дешевшою очікуваної вартості. Відповідно номінальна економія склала менше 0,01%.

Техзавдання передбачає заміну покрівлі, монтаж водостічної системи, утеплення фасадів, встановлення блискавкозахисту та ін. Завершити усі роботи підрядник має в строк до 3-го лютого 2024 року. 

В поданій тендерній документації учасника вказано, що виконувати замовлення буде орендованою технікою. У власності ж “Кортакоза”  не виявилось жодного корисного для цього завдання механізму. Усе необхідне обладнання фірмі надасть ПВКФ “Фіалка” відомого рівненського підприємця Юрія Фалки. Сама “Фіалка” на перемогу у подібному тендері претендувати не могла, оскільки минулоріч була оштрафована АМКУ на 91 мільйон гривень за тендерну змову.

Під час аналізу закупівлі ми виявили кілька суттєвих переплат, закладених у кошторисі. Зокрема за утеплювач Frontrock Super замовнику доведеться платити 6,94 тис грн/м3, хоча його ринкова вартість близько 4,95 тис грн/м3. За Rockmin UA просять 2,1 тис грн/м3, а не 1,75 тис грн/м3. А Montrock Max E в кошторисі кошторисі коштує 14,5 тис грн/м3, що суттєво вище цін в інтернет-магазинах – 8,87 тис грн/м3. Лише на цих трьох позиція потенційна переплата Рівненської міськради складе 1,42 мільйона гривень. 

Власником фірми підрядника “Кортакоз” вказаний Андрій Мощанецький, якого місцеві ЗМІ пов’язують з колишнім міським голово Рівного, а зараз депутатом міської ради Володимиром Хомко. А от керівник фірми – Олександр Дашкель свого часу був бізнеспартнером вже згаданого Юрія Фалки. Підприємцям належало ТОВ “Укрбудреммонтаж інжиніринг”.

Загалом з моменту впровадження Prozorro “Кортакоз” встиг підписати через систему 282 договори на 1,36 мільярда гривень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *